Wat gebeurt er met hout uit uw houtafval container?

Vraagt u zich ook wel eens af wat er gebeurt met het hout dat u in uw houtafval container heeft gegooid? Of vraagt u zich af hoe het zit het met de duurzaamheid van het hout? Is het recyclebaar? Wat doet de eindverwerker met het hout? In deze blog vertellen we meer over de weg die het houtafval aflegt. 

Recycling van houtafval

Al het hout dat u in de houtafval container van Bouwbak.nl gooit gaat naar de eindverwerker, Presswood. Bij deze eindverwerker staat de circulaire economie centraal. Het doel hiervan is: 

  • de wereld laten zien op wat voor manier het oude hout kan worden hergebruikt, en het houtafval ook direct hergebruiken;
  • het verlengen van de levensduur van producten en grondstoffen.

Presswood neemt het oude houtafval, gerecycled het en geeft het een tweede (of misschien wel derde of vierde) leven.  De door u weggegooide houten tafel, kan dus nadat deze is gerecycled als compleet nieuw product ter wereld komen. 

Duurzaam

Het hergebruiken van houtafval is zeer duurzaam, de producten krijgen immers een tweede leven. Slim toch? Waarom zou je volledig nieuw hout aanschaffen als gerecycled hout kwalitatief net zo goed is, maar er geen bomen voor gekapt hoeven te worden? 
En natuurlijk, ook het verwerken en recyclen van hout kost energie. Presswood stelt zichzelf daarom dagelijks de vraag “Hoe hebben we de minste uitstoot?” en “Kunnen wij onze processen verduurzamen?”

De cirkel is rond

Nadat het hout is gerecycled en een tweede leven heeft gekregen kan dit natuurlijk weer in een houtafval container belanden. Ook dan wordt het wederom hergebruikt. Kortom, het leven van hout is bijna oneindig.

Wilt u ook dat uw hout een tweede leven krijgt? Bestel dan uw houtafval container bij Bouwbak.nl.  

Bekijk het aanbod houtafval containers